3 Kasım 2011 Perşembe

italya 1 - Venedik

11 eylül´de italya´da Sarzana´ya gittik bir haftaligina kayin aileyi ve tanidiklari ziyaret amacli. Gidiste venedik´te 2 gece, dönüste de Grado´da 2 gece kaldik. Mestre´den trenle cok gecmistim, ama Venedik´te kalma ve gezme sansim olmamisti, bu sefer Cuma aksami vardik, arabayla gittigimiz icin Mestre´de kaldik, Venedik Bienali´ne denk geldigi icin oteller cok doluydu, gec de rezervasyon yaptirdik, cok da kötü olmayacagini düsündügümüz bir oteldi, 2 gece icin 165 euro verdik, San Guliano otelin ismi, pek hosumuza gitmedi, pahalli ve o fiyata göre cok düsük konfordaydi. Ama Otelin oldugu Mestre´de durak cok yakindi ve otobüsle Venedik´e gidis gelis kisa ve kolay oldu. Venedik dünyada esi benzeri olmayan cok ilginc bir kentti.


Tüm cumartesimizi venedik´e ayirdik, yürüyerek yollardaydik, aslinda köprülerdeydik.



Elimizdeki avantadan Venedik haritasina nadir gözatarak haldir haldir gezdik. Sadece sokaklar ve köprüler ile arada karsiniza cikan meydanlar yeteri kadar ilginc. Cogu meydanda cesme var, o sicak havada 1 euro´ya ilk aldigimiz siseyi doldurduk, suyu bedavaya getirdik, ama bosaltmasi asagidaki fotoda göreceginiz gibi biraz pahalliya patladi, ama sicaktan cok terledigimiz icin cok Wc ziyaretine gereksinimimiz olmadi.



italyan´lar Venedik`i ziyaret eden evlenmemis ciftlerin ayrilacagini söylüyorlar, evliyseniz sorun yok! ögle yemegi icin Rialto köprüsünü gectikten sonra sag tarafa dogru bir meydanda Cumartesi günleri yaptiklari izgara deniz ürünleri ile sarabi götürdük, cok iyi geldi, 8 euro ödedik. cok acikan birisi icin kesinlikle bir tabak yeterli degil! onu söyliyelim, ondan önce focaccia yemistik, ondan bize yetti. Aksam yemegini de üniversitenin oldugu tarafta yedik, fiyatlar biraz daha uygun, ama cok asiri lüks bir restoran tercih etmedikten sonra Venedik´te restoran fiyatlari italya ortalamasinin pek üstünde degil! Müze de gezmedik, hava cok güzeldi, bi daha kötü havada gelirsek diye müzeleri baska bir zamana biraktik, onun yerine San Marco meydanindaki Aziz Mark'ın Çan kulesi´ne ciktik, 8 euro´ya kisi basi. sööööyle yukaridan bir baktik Venedik´e, 5 euro olsaydi daha iyi olurdu ama, iste manzara da hava da güzel oldugu icin 16 euro cok aklimiza takilmadi.



Nerede okudugumu hatirlamiyorum ama bir yilda Venedik´e gelen turist sayisi bir yilda Türkiye´ye gelen turist sayisindan fazlaymis, cumartesi oldugundan Venedik´liler alisverise cikmisti alisveris arabalariyla, haliyle dar yol ve köprülerde ilerlemekte zorlaniyorlardi, önlerinde yavas yürüyen ve cevreden etkilenip arkadan gelenlere yol vermeyi unutan turistlere küfürü sesli olarak basiyorlardi!





Aksama dogru köprüdeki karisinin fotografini cekmeye calisan bir Rus turistin de kanala düsmesini gördük, son anda fotograf makinesini kurtardi ama, günes gözlügü kanala hediye oldu... Burada güzel ve sade bir Venedik yazisi var onu okudum internette, lanet otelde internet yoktu odada, resepsiyonun orada vardi ama oraya gitmeye de üsendik, cikacagimiz gün kullanalim dedik, onda da para istediler, yarim saati 1,50 euro. Prensip olarak internet baglantisina para istenmesi cok koydu, o nedenle kullanmadik. Pazar günü sabahtan Parma´ya yola ciktik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder