3 Kasım 2011 Perşembe

Serin Serin...

Bu pazar gününü evde gecirecegiz gibi görünüyor... Lakin hava serince. Pencereleri hafif aralik birakiyoruz gece yatarken, ama bu sabaha karsi üsüdük.

Yakinda (~70 km) Neusiedler Gölü var, bahar ayindaki ziyaretimizden önce cok umutluyduk gölden havalar isinir biz de yazin yüzmeye gideriz diye. Fakat hayal kirikligina ugradik;

Dibini görmedigimiz camur renkli suya girmek pek cekici gelmiyor... Gittigimiz zaman da göl kenarinda birseyler yer manzara seyrederiz diye düsünmüstük ama Nisan ayi daha erkendi, heryer kapaliydi. Bir de göl kenarinda 3 kasaba-köy gezdik, hepsi göl kenari bataklik su oldugundan uzakti göle, manzara falan yoktu. Gölde gezen kücük motorlar icin de park yerleri vardi, enteresan bulduk...

Göl ziyereti pek güzel gecmedi, bari yakindaki Eisenstadt kentine gidelim dedik.

Karnimiz da acikmisti, kente giriste McDonalds gördük, saka olsun diye "canim birsey bulamazsak en kötü burda yeriz" dedik, ama gercek oldu, Arabayi parkedip merketi bir turladik, acik yer bulana askolsun...Bi Schnitzel`ci (fast food tarzi), bi italyan dondurma-kahve eviyle, Türk Kebap`cisi acikti.

Normalde Viyana da pazar günleri terkedilmis gibi oluyor, ören yerleri ve merkez biraz hareketli turistlerden dolayi, ama Allahim... Eisenstadt hayalet kentti, haftaici de pek insan oldugunu sanmiyoruz, cünkü bircok mekan ve evde kiralik ya da satilik yazisi asiliydi, camlar tozlu, bir iki insancik...Caresizce MacDonalds´a yollandik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder