3 Kasım 2011 Perşembe

Tursan

Serin hava (gayet iyimserim, hava serin degil soguktu) bizi durduramadi, biraz hareket olsun dedik yakinda bir ören yeri ziyareti gerceklestirdik, yapay göl kenarinda...

see

Bu yapay göllerden birkac tane var Viyana´da ama hava sicak olunca "Zerkarie" denen parazitler oluyormus bu yapay göllerde, cok zararli seyler degil, sivrisinek isirigi gibi kasinti ve kirmiziliga neden oluyor.

club

Eski bir göl beach club enkazi vardi, uzun zamandir kullanilmiyor sanirim (normal bu havalarda). Göl kiyisi da kisim kisim sirayla sezonluk? kiralanmis sanirim balik tutmak icin veya yüzmek icin, kiralayanlar da göl kenarindaki yoldan (yüksekte kaliyor) kiyiya inen merdivenler yapmislar, asagisina da güneslenmek maksadiyla tahtadan düzlükler vs.

balikci

Bu göl kenarindaki yol ve cevresinde de bircok igde, dut-bögürtlen agaclari vardi. Dutlar gayet olgundu, mübarek burda markette 150 gram`ini 3-4 euro´ya satiyorlar, orda topla topla götür, recel yap; ama güvenemedik (yani güvenemedim, esime de yedirmedim onun bisey olmaz demesine ragmen); zehirlidir falan :P, nemelazim...

dut

Dut yarar-zararlarini ararken gördüm, "rüyada dut görmek"... Abartma mi olmus biraz acaba?!..
Kizil dut görmek, vergi olarak yorumlanir. Rüyada bir agaçtan kizil dut topladigini görmek, dini borçlarini ödeyip Allah in (cc) rizasini kazandigina isarettir. Kizil dut paraya da delalet eder. Rüyasinda komsularina topladigi dutlardan dagittigini görmek, hükümete olan vergi borçlarini zamaninda ödedigine delildir. Rüyasinda kizil dut agacindan yedigini gören, bol ve helal mal kazanir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder